Pine

Pine wordt gegeven aan degenen die zich schuldig voelen over dingen zijn gedaan of juist niet zijn gedaan. Zelfs als ze zelf niets verkeerds hebben gedaan, nemen ze evengoed de schuld op zich. Soms verontschuldigen ze de schuldige partij tijdens het proces.

Pine voor Dieren ~

Het is gemakkelijk om Pine te geven aan paarden of andere dieren die iets ‘fouts’ hebben gedaan in jouw ogen. Als je dier iets ‘verkeerd’ heeft gedaan, zoals ontsnappen of je spullen stukmaken, word je misschien boos. Het dier kan zijn hoofd naar de grond laten zakken om zijn onderwerping te tonen en je woede te kalmeren. Je denkt dat hij zich ‘schuldig’ voelt en je selecteert Pine, maar het dier denkt misschien dat hij helemaal niet iets verkeerd heeft gedaan, en als hij dat niet doet, zal Pine niets voor hem doen. Een echte Pine-staat kan moeilijk te herkennen zijn bij dieren, omdat somber en gespannen gedrag het enige bewijs is dat je hebt. Je zult moeten vertrouwen op een aantal intelligente gissingen gebaseerd op je eigen instincten en een zorgvuldige beoordeling van de situatie.

Waar op te letten ~

  • Gedwee gedrag als het dier iets ‘verkeerd’ heeft gedaan of als er in het algemeen iets mis is gegaan – maar onderzoek eerst uw eigen gedrag en overweeg andere remedies in plaats van Pine.

Pine“For those who blame themselves. Even when successful they think that they could have done better, and are never content with their efforts or the results. They are hard-working and suffer much from the faults they attach to themselves. Sometimes if there is any mistake it is due to another, but they will claim responsibility even for that.” Dr. Edward Bach ~